SilverBeauty

SilverBeauty

Disable Preloader

Huidaandoeningen

Overzicht van huidaandoeningen

Acne

Acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Op elke leeftijd kunnen onzuiverheden optreden, maar ze komen voornamelijk voor bij tieners, jongvolwassenen en vrouwen als gevolg van hormonale veranderingen. Een vervelende en vaak zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en/of de borst, waar veel talgkieren aanwezig zijn.

Zowel bij de jeugd als bij volwassenen kan dit veel problemen veroorzaken zoals; pijn, schaamte, onzekerheid en op de lange termijn littekens met eventueel pigmentschade.
Dit zijn allemaal problemen die we niet graag willen. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen kunnen acne verminderen en littekens tegengaan.

Hoe ontstaat acne:
puistjes worden veroorzaakt door opeenhopingen van dode huidcellen, overtollig talg (olie) en bacteriën. Wanneer overtollig talg en huidcellen samenklonteren, kunnen ze zorgen voor een verstopte follikel(in de huid).

Op iedere huid bevindt zich Propioni bacterië, maar ze zijn meestal inactief en bevinden zich in een aerobe omgeving, waar de poriën open zijn en zuurstof gemakkelijk beschikbaar is. Wanneer poriën verstopt raken, wordt de omgeving anaeroob omdat er geen zuurstof meer is. Dat zorgt ervoor dat de Propioni bacteriën actief worden en er puistjes ontstaan. Hierom is het van belang dat de huid goed gereinigd wordt.

Tijdens een acne behandeling wordt de huid diep gereinigd en vernieuwd zodat de talgproductie genormaliseerd wordt en de groei van de propionibacterie afgeremd wordt.

Door onze acne specialisatie is het mogelijk de behandelingen vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar, check dit in jouw polis.

Mogelijke behandelmethoden

 • Pro skin Dermalogica
 • Bio peel
 • Pro power peel

De huid is een enorm complex orgaan, ontelbare processen spelen een rol. Een gezonde huid is wat we willen, een mooie huid!
De belangrijkste cellen zijn de Keratinocyten, Fibroblasten en Melanocyten. Alle cellen hebben een eigen taak: de Keratinocyt voor de barrièrefunctie. De Fibroblast voor stevigheid door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur en de Melanocyt zorgt voor pigmentatie.
Wanneer deze cellen niet optimaal functioneren is dat zichtbaar de in vorm van huidproblemen. Het is in zo’n geval van belang om toe te werken naar een gezonde huid, oftewel huidverbetering!

Bij het ouder worden verliest onze huid de natuurlijke glans en stevigheid. Het elastine-, spier-, collageen-, en bindweefsel neemt af en de celvernieuwing vertraagd steeds meer. Bij jonge huiden neemt dit proces ongeveer 20 dagen in beslag, bij oudere huiden duurt het vernieuwen van de huid vaak nog langer dan 30 dagen. De combinatie van dode huidcellen die opeenhopen aan het huidoppervlak, samen met de afname van collageen en schade veroorzaakt door omgevingsfactoren zorgt ervoor dat de huid een doffe vermoeide uitstraling krijgt.

Collageen en Elastine nemen af vanaf ons 25e jaar met 1% af en bij vrouwen in de overgang met 2% per jaar. Collageen is een huid eigen eiwit die voor volume/volheid in de huid zorgt. Vaak ontstaan bij de afbraak van collageen huidverslappingen, fijne lijntjes en rimpels. Dit valt samen met de afname van de elastine in huid, die zorgt voor soepelheid en ook de stevigheid in de huid. Wanneer dit gebeurt wordt de huidstextuur op verschillende manieren beïnvloed e verandert.

De afname van spierweefsel kunnen we deels beïnvloeden met regelmatig herhalen van massagetechnieken die voor meer spierspanning en opbouw van het spierweefsel zorgen.

Bindweefsel
Het proces van huidveroudering kunnen we niet stop zetten of geheel terug draaien. Wel zijn er mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen en deel terug te draaien.

Mogelijke behandelmethoden

 • Pro skin
 • Bio peel
 • Pro power peel
 • Natural Face lift
 • Combinatie van bovenstaande behandelingen
Pigmentatie

Pigmentatie

Bepaalde factoren kunnen de pigment aanmaak triggeren en verergeren:

 • Zon(UV-B en UV-A)
 • Stress
 • Hormonen
 • Ontstekingen (post inflammatoïre hyperpigmentatie)
 • Open wondjes

Melanine is het pigment in de huid die wordt aangemaakt door de Melanocyt.

Er zijn twee soorten melanine:
Eumelanine
Dit is het donderbruine en zwarte pigment, deze komt vooral voor bij mensen met huidtype 5 en 6. Deze vorm van melanine is groter dan de andere vorm, waardoor de huid donkerder is.

Pheomelanine
Deze vorm van Melanine die meer voorkomt bij de lichtere huidtypen. Deze melanine vorm is minder donker en minder groot. Zie voorbeeld.

Wat veel mensen niet weten is dat de lichte huiden met Pheomelanine wel sneller verbranden, maar de donkere huiden met eumelanine lopen sneller blijvende pigmentschade op. Daarom is het zeker voor alle huidtypen van belang de huid zeer goed te beschermen.

Wist je ook dat iedere huid evenveel melanocyten bevat, het gaat dus om het type melanine en de sterkte van de dendrieten die voor pigmentatie zorgen.

UV A maakt bestaand pigment donkerder,
UV B stimuleert een verhoogde aanmaak van Melanine productie.
Let op: ook door glas heen.

Littekens

Meer informatie over littekens volgt later.

Littekens
Gevoelige huid

Gevoelige huid

De gevoelige huid kan soms een van de meest lastige zijn, simpelweg omdat het heel veel verschillende oorzaken kan hebben! Bij een overgevoelige huid is het van belang om te onderzoeken waar het vandaan komt. Er is ook zeker niet gezegd dat we deze huiden niet kunnen behandelen, in tegendeel juist. Vaak is het juist goed om met de huid aan de slag te gaan en deze te gaan herstellen en opbouwen tot een gezonde huid! Een gevoelige huid is namelijk geen huidtype(waarmee je ge
Media toevoegenVisueelTekst
boren wordt) maar wel een huidconditie. Een huidconditie houd soms lang aan maar is wel behandelbaar en te verbeteren.

Rosacea
Rosacea is een chronische huidaandoening en komt het meest voor in het gelaat. Meestal hebben vrouwen tussen 30 en 50 jaar hier het vaakste last van maar dat is niet altijd het geval. Rosacea gaat gepaard met roodheid in het gezicht, waarbij ook uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Ook zal de roodheid soms erger zijn dan andere keren en dan kunnen er ook ontstekingen en bultjes aanwezig zijn, dit heeft te make met de weerstand van het lichaam, invloeden van buitenaf, hormonale veranderingen en stress.
Opvallend van rosacea is dat er wel ontstekingen (puisten) aanwezig zijn maar geen comedonen wat wel met acne vaak het geval is.
Belangrijk bij rosacea is dat we de natuurlijke huidbarriere weer in een optimale conditie moeten krijgen zodat de huid zich goed kan beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Waar je op kan letten zodat je minder last hebt van je rosacea:

 • Bescherm je huid tegen klimaatverandering, warmte, kou, wind, UV straling, vochtigheid.
 • Drink geen of niet te veel alcohol, koffie, gekruid eten
 • Zorg voor niet te veel situaties die stress, angst, woede of schaamte opleveren
 • Doe geen scrubs, bindweefselmassages, microdermabrasie behandelingen
 • Gebruik kalmerende huidproducten.
 • Roken verergerd rosacea
 • Gebruik geen vaatverwijdende medicatie als dit niet nodig is.

Psoriasis:
Bij psoriasis heb je last van rode plekken in het gezicht met schilvering. Dit kan overal voorkomen op het lichaam en gezicht.
Deze plekken kunnen erg jeuken en soms zelfs pijn doen. Psoriasis kan op elke leeftijd ontstaan. De vernieuwing van de huidcellen gaat bij psoricasis veel sneller dan bij de natuurlijke celdeling.
Belangrijk is om de huid extra comfort en voeding te geven.
Contact met water zo veel mogelijke te vermeiden
Vermijd zeep op de huid of andere uitdrogende producten